За Арт ателие „Творилница“

Арт ателие „Творилница“ е социално предприятие, създадено от фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“ (ГИП-София). Ние ръчно изработваме, продукти от текстил, и инвестираме директно в осигуряване на заетост на хора с психично-здравни трудности. „Творилница“ е част от програмата за осигуряване на заетост към ГИП-София, където хора с психични разстройства могат да получат знания и умения за работа, както и да трупат трудов опит.

100% от печалбата на арт ателието се инвестира в програми за заетост за хора с психични разстройства и обучение на общността по проблемите на психичното здраве.

Фондация ГИП – София е създадена преди повече от 20 години.

Инициатор и координатор е на изграждането на първия в България комплекс за психично-здравни услуги в общността. Създадените системи от психично-здравни услуги в общността предлагат Защитено жилище, Дневен център и Информационен център за психично здраве за подпомагане на адаптацията и реинтеграцията в обществото на хора с психични заболявания.
Понастоящем социалните услуги защитени жилища и дневни центрове за възрастни с психични увреждания в град София се управляват от ГИП – София и се намират:

Гр. София, ж.к. Слатина, ул. Роголец 17 – Защитено жилище, Дневен център и Информационен център ФБ страницата можете да намерите тук: Комплекс за психичноздравни услуги

Гр. София, кв. Лозенец, ул. Д. Хаджикоцев 24 –  Център за социална рехабилитация и интеграция.

Гр. Ловеч – Защитено жилище, Дневен център.

Гр. Ловеч – Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция.

Организацията създава и управлява две социални предприятия:

Обществена пералня „Зелена“ и магазин за платове с Арт ателие Творилница.

Съдбите на тези хора са показани в документалния филм „Един от нас“ 

Той е част от информационната кампания „Живей, не страдай“ в подкрепа на хората с психични заболявания.

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ

Ако вярвате, че можете да отделите от своето време и да ни подкрепите ще се радваме да се свържете с нас по избран от Вас начин и ние ще Ви обясним какво ще получите Вие в замяна на Вашето доброволчество:

sales@tvorilnica.bg